Alevilik ve Bektaşilik Araştırmaları Sitesi

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Duyurular

11.01.2015: Ortadoğu ve Türkiye'de AB ve ABD Politikalarında Alevilerin Konumu

e-Posta Yazdır PDF


Panel Ortadoğu ve Türkiye'de AB ve ABD Politikalarında Alevilerin Konumu
Yer Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi
Tarih 11 Ocak 2015
Saat 14:00

Son Güncelleme: Çarşamba, 07 Ocak 2015 17:42

10.01.2015: Karacaahmet Sultan Dergahı'nda Mehmet Yaman Dede anısına Lokma ve anma paneli

e-Posta Yazdır PDF

 

 

Mehmet Yaman Dede anısına Lokma ve anma paneli

Tarih 10.01.2015
Yer Karacaahmet Sultan Dergahı
Katılanlar
Son Güncelleme: Çarşamba, 07 Ocak 2015 17:35

Konferans: İnançta ve Toplumsal Yaşamda Alevilikte Kadın

e-Posta Yazdır PDF

 

11-12 Aralık 2014 Konferans programı ...

Son Güncelleme: Cuma, 05 Aralık 2014 20:26

BAKÜ’DE ULUSLARARASI ŞAH HATAYİ-SULTAN SELİM SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

e-Posta Yazdır PDF

logo

Merkezi Bakü’de bulunan ATEV (Azerbaycan Türk Evi) tarafından 05-06 Nisan 2013 tarihleri arasında Uluslararası Şah Hatayi ve Sultan Selim Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyuma ağırlıklı olarak Azerbaycan ve Türkiye’den konuyla ilgili önemli çalışmaları olan bilim adamları katıldılar. Bakü’de Excelsior Oteli Konferans Salonunda düzenlenen sempozyum, Azeri Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Tenzile Rüstemhanlı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Yine sempozyumda Azerbaycan siyasetinin önemli simalarından Sabir Rüstemhanlı ve AVF Başkanı Doğan Bermek de birer bildiri sundular. Ayrıca sempozyumun ikinci günü akşamında Hatayi deyişlerine yer verilen bir de konser düzenlendi.

Sempozyuma katılan bilim adamları arasında editörümüz Doç. Dr. Ali Yaman’ın yanısıra, Prof. Dr. Ahmet Taşğın, Prof. Dr. Yakup Mahmudov, Prof. Dr. Fazıl Şahin, Prof. Dr. Remzi Kılıç, Prof. Dr. Saffet Sarıkaya, Prof. Dr. Ahmet Taşğın, Doç. Dr. Saadet Şıhıyeva, Yrd. Doç. Dr. Namık Musalı, Doç. Dr. Dilaver Azimli gibi Türkiye, Azerbaycan Elmler Akademiyası ve üniversitelerinden kırk kadar bilim insanı yer almaktadır.

Sempozyumda Şah Hatayi ve Sultan Selim’in tarihsel şahsiyetlerinin yanısıra 2014 yılında 500. Yılı olacak Çaldıran Savaşı da ayrıntılı olarak ele alınan konulardandı. Sempozyum düzenleme komitesi tarafından, sempozyum bildirileri kitabının en kısa zamanda yayınlanarak, sunulan önemli bildirilerin kamuoyuna da ulaştırılacağı açıklandı. ATEV yöneticileri ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Tenzile Rüstemhanlı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen bu sempozyum ayrıca önemli bir ilk olma özelliğini de taşımaktadır. Bir kutuplaşma konusu olarak görülen iki önemli tarihsel şahsiyet, bilimsel bildirilerle ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır.

 

Son Güncelleme: Cumartesi, 17 Mayıs 2014 20:52 Devamını oku...
You are here: Etkinlikler