Alevilik ve Bektaşilik Araştırmaları Sitesi

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Editörümüz Dr. Ali Yaman Artık Türkiye’de

Yazdır PDF
aaa ail1
Alevilik-Bektaşilik Araştırmalar Sitesi

(13.11.2005)

Türkistan’da bulunan Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesi öğretim üyeliği ve Ahmet Yesevi Araştırma Merkezi kültür araştırmaları bölümü sorumluluğunu yürüten editörümüz Türkiye’ye dönmüştür. Akademik hayatını Türkiye’de devam etmek üzere çok değer verdiği bu görevlerden ayrılmıştır. Yaklaşık dört yıldır Orta Asya oldukça verimli çalışmalar yürüten Sayın Yaman, Türkçe, Kazakça, İngilizce ve Rusça olmak üzere yirmiden fazla makale yayınlamış, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’da pek çok ziyaretler gerçekleştirmiştir. Ayrıca oradaki kaynak tarama ve alan çalışmalarını Türkiye’de zaman içerisinde bilim dünyasına sunacaktır. Türkiye’de akademik alanda çalışmayı planlayan editörümüz, Alevilik-Bektaşilik, Yesevilik ve Orta Asya ile ilgili araştırmalarını sürdürecektir. Yayınlanacak kitaplarını sitemizde pek yakında duyuracağız.
Geldiği zaman içerisinde pek çok görüşme, toplantı ve radyo programına katılmıştır. Bunlar arasında bazıları şu şekildedir:
04 Ağustos 2005 (Cem Radyo’da, İnanç Saati Programı, Konu: Yesevilik);
07 Eylül 2005 (Austrian Broadcasting Corporation Radio and Television (ORF) adına Roberto Talotta (Religion Hörfunk) ile Alevilik konusunda görüşme);
02 Ekim 2005 (Cem Radyo’da, İnanç Saati Programı, Konu: Alevi Kurumları);
05 Ekim 2005 (Gazi Cemevi’nde İstanbul’daki Cemevleri Dede ve Cenaze Hocalarının Toplantısı’nda Divan Başkanlığı);
15 Ekim 2005 (Alevi-Bektaşi Vakıfları Federasyonu’nca Tuzla Aydınlı’da HAKEV “Din ve İnanç Boyutu’nda Alevilik, Bektaşilik, Nusayrilik, Mevlevilik” Konulu Panel’de yöneticilik);
30 Ekim 2005 (CEM Vakfı Haramidere Cem Kültür Evi’nde düzenlenen “Cumhuriyet’in 82. Yılında Kentlerde Alevilik” Konulu Panelde, bildiri sunma).

You are here: Arşiv