Alevilik ve Bektaşilik Araştırmaları Sitesi

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Teşekkür

Yazdır PDF

kap bib
Alevilik-Bektaşilik Araştırmaları alanında büyük bir eksiklik olarak gördüğüm ve 1997 yılında bir başlangıç olarak düşündüğüm bu bibliyografya çalışması 1998'de Alevi-Bektaşi Kültür Enstitüsü'nce yayınlanmıştı. Başta Kazım Kaya ve Gülizar Cengiz olmak üzere Enstitü Kurucularına teşekkür ederim.

 

Bu kitap basıldığında ben kitabın mali boyutunu da düşünerek seçilmiş bir Bibliyografya çalışmasının basılmasını yararlı görmüştüm. Ancak daha kapsamlı bir Bibliyografya çalışmasına bu iki yıl içerisinde  devam ettim. Bunun bir sonucu olarak 2001 yılı içerisinde çok daha kapsamlı bir Alevilik Bektaşilik Bibliyografyası'nı bilim dünyasına sunmayı tasarlıyorum.

 

Bu heyecanı sizlerle paylaşmak istedim.

 

Doç. Dr. Ali Yaman

 

Teşekkür

Yüksek lisans öğrenimim sırasında beni yardımlarıyla teşvik eden değerli hocalarım Prof. Dr. Murat Özyüksel  ve  Prof. Dr. Toktamış Ateş’e, 1996 Aralık ayında Şahkulu Külliyesi’ni ziyareti sırasında bu bibliyografya çalışmasının notlarını gözden geçirme nezaketini göstererek önerilerde bulunan değerli Türkolog Prof. Dr. Irene Melikoff’a, çalışmanın her aşamasında yardımlarını esirgemeyen sosyolog dostum  Ali Aktaş’a teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim.

Şüphesiz burada en büyük minnettarlığı, bugüne kadar bütün çalışmalarımda beni desteklemiş bulunan anneme ve babama borçlu olduğumu özellikle belirtmeliyim.

23-28 Ekim 2000 tarihinde Kapadokya'da yapılan Uluslararası Anadolu İnançları Kongresi'nde Prof. Dr. Irene Melikoff ile sohbetimizde bizlere teşvik edici önerilerini samimi bir şekilde aktardı. Burada bu güzel anıyı belirtmeden edemeyeceğim.

 

You are here: Bibliyografya